Rychlý drobenkový koláč
Autor Zdeňka Dobešová, dne 27. 2. 2011, v kategorii Sladká jídla
Ingredience :
Těsto :
250 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
500 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
tuk a hrubou mouku na plech
Náplň :
1 kg jablek
2 balíčky skořicového cukru
Drobenka :
100 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru
100 g másla
Postup :
Vejce důkladně vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme smetanu. Pak vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Jablka oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Rozložíme je na těsto a posypeme skořicovým cukrem. Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku, kterou posypeme povrch koláče. Koláč poté pečeme v předehřátá troubě při 180 stpních asi 40 minut.