Květákové karbenátky
Autor Zdeňka Dobešová, dne 14. 7. 2011, v kategorii Bezmasá jídla
Ingredience
1 květák
3 stroužky česneku
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
100 ml mléka
špetku soli a pepře
Postup
Omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Podle potřeby zředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Tvoříme karbenátky, které smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory.
Tipy
Karbenátky budou pikantní, když do směsi přidáme lžíci hořčice. Udělala jsem k tomu majdu z jogurtu, česneku, jarní cibulky a trochy grilovacího koření ( = co jsem našla ) a nemělo to chybu. Jeden by nevěřil, že je možný si pochutnat na takovým jalovým jídle.