Pstruh na másle
Autor Miroslav Dobeš, dne 10. 4. 2011, v kategorii Maso
Ingredience :
2 pstruhy
půlka citrónu
drcený kmín
petrželka
1/4 másla
Postup :
Vykuchané pstruhy pečlivě očištíme, pokapeme citrónem a osolíme.
Do břišní dutiny nasypema trochu drceného kmínu a špetku petrželky.
Necháme chvíli odležet.
Mezitím vymažeme pečící mísu máslem a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200 stupňů.
Přes sítko hladkou moukou pstruhy z obou stran poprášíme.
Na rozpálenou pečící mísu položíme pstruhy a pečeme při 200 stupních cca 30 minut.
Tipy
Než se ryby upečou, stihneš uvařit brambory 🙂
Viděl jsem i recept, kde pstruhy před pečením podlejeme cca půl litrem smetany.